A A A K K K
для людей із порушенням зору
Широківська громада
Миколаївська область, Баштанський район

П р е с р е л і з

Дата: 25.04.2024 15:30
Кількість переглядів: 23

  В одному із закладів загальної середньої освіти м.Київ в квітні місяці 2024 року презентували кулінарний збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту. Збірник підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Матеріали, представлені у цьому збірнику, розроблені відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

         Санітарно-епідеміологічну експертизу рецептур страв та технологічних карт на відповідність чинному санітарному законодавству України здійснили фахівці Державної установи «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва Національної академії медичних наук України». За результатами експертизи Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів затвердила Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 12.2-18-2/15510 від 27 вересня 2023 року.

         Міністерство охорони здоров’я України вважає за можливе використання в закладах загальної середньої освіти Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Збірник має 14 розділів до яких ввійшов 621 рецепт, від звичних страв до альтернативних без лактози та глютену. Усі рецепти розроблені з урахуванням найновіших вимог до здорового харчування дітей та підлітків, а кожна страва супроводжується інформацією про харчову цінність і вміст алергенів. Покрокові рецепти та технічні картки значно полегшать роботу шкільних кухарів.  Примірник збірника онлайн-версію можна знайти на сайтах «ЗнаЇмо» та Cult Food.

 Кухарам — натхнення, а школярам — смачного !Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора